Ποιότητα Υφασμάτων και Αντοχή.

Ποιότητα Υφασμάτων και Αντοχή.

Όλα τα υφάσματα δεν είναι ίδια. Η ποιότητα και η αντοχή ποτέ δεν μπορεί να είναι ίδια σε όλα. Για περισσότερη διάρκεια ζωής, αντοχή σε χώρο με γάτες, επιλέξτε υφάσματα που διαθέτουν τα παρακάτω χαρακτηριστικά:

Γιατί να αναζητήσετε ένα ύφασμα υψηλής απόδοσης;

Τα υφάσματα επίπλωσης υψηλής απόδοσης έχουν σχεδιαστεί ώστε να είναι πιο ανθεκτικά στους λεκέδες, καθιστώντας τα ιδανικά για σπίτια με γάτες. Προσφέρουν ένα πρόσθετο στρώμα προστασίας, δίνοντάς σας μία αίσθηση ηρεμίας, γνωρίζοντας ότι τα έπιπλά σας μπορούν να αντέξουν τη φθορά.

 

ΤΕΧΝΙΚΕΣ ΠΡΟΔΙΑΓΡΑΦΕΣ ΠΟΥ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΑΝΑΖΗΤΗΣΕΤΕ ΓΙΑ ΕΝΑ ΑΝΘΕΚΤΙΚΟ ΥΦΑΣΜΑ ΕΠΙΛΩΣΗΣ

Τα τρία παρακάτω πιστοποιητικά υφασμάτων είναι αυτά που χρειάζεστε ώστε ένα ύφασμα να θεωρείται ανθεκτικό για χρήση σε σπίτι με γάτες.

Tensile strength (ISO 13934-1) και Tearing strength (ISO 13937-3). Η δοκιμή ιδιοτήτων εφελκυσμού υφάσματος (Tensile strength) μετρά τη δύναμη που απαιτείται για να σπάσει ένα κομμάτι ύφασμα και δείχνει πόσο ισχυρό είναι σε σύγκριση με άλλα υφάσματα του είδους του. Εάν ένα ύφασμα είναι κατασκευασμένο από ίνες που απλώνονται εύκολα, θα είναι πιο πιθανό να εμφανίσει φθορά μετά από επαναλαμβανόμενη χρήση. Η δοκιμή αντοχής σε εφελκυσμό μετρά την αντοχή του υφάσματος και το ποσοστό επιμήκυνσης μέχρι τη ρήξη (κυρίως για υφάσματα ταπετσαρίας). Η δοκιμή αντοχής σε σχίσιμο (Tearing strength) μετρά την ποσότητα δύναμης που απαιτείται για να σκιστεί το ύφασμα (κυρίως για υφάσματα ταπετσαρίας).

Seam slippage (ISO 13936-2). Η δοκιμή ολίσθησης ραφής (Seam slippage) μετρά την κίνηση του υφάσματος στη ραφή (κυρίως για υφάσματα ταπετσαρίας). Η ολίσθηση ραφής είναι ο διαχωρισμός ή το τράβηγμα των νημάτων σε ένα ύφασμα συνήθως κατά μήκος μιας ραμμένης ραφής ή ένωσης. Η ολίσθηση της ραφής εμφανίζεται συνήθως σε ενώσεις που υπόκεινται σε μεγάλο φορτίο και πίεση, όπως μαξιλάρια καθισμάτων και υποβραχιόνια. Ορισμένα στυλ επίπλων δίνουν μεγαλύτερη πίεση στις ραφές του υφάσματος, όπως καρέκλες μπανιέρας και έπιπλα με σταθερή πλάτη ή μαξιλάρια καθίσματος.

Dimensional stability in fabrics (ISO 3759:2011) Η σταθερότητα σε κάθε διάσταση (Dimensional stability) αναφέρεται στο πόσο σταθερό είναι ένα κομμάτι υφάσματος με την πάροδο του χρόνου. Εάν συρρικνωθεί ή τεντωθεί, χαλώντας το σχήμα του εύκολα, δεν θα διαρκέσει τόσο πολύ. Αυτός είναι ο λόγος για τον οποίο αυτή η δοκιμή είναι σημαντική όταν επιλέγετε υφάσματα ταπετσαρίας για το σπίτι σας. Θέλετε κάτι που θα αντέξει στη δοκιμασία του χρόνου χωρίς να απομακρυνθεί από το αρχικό του σχήμα και μέγεθος. Εάν τεντώσετε το ύφασμα από τη φυσική του κατάσταση, τότε θα επιστρέψει στο αρχικό του μέγεθος μετά την απελευθέρωσή του - αυτή η ιδιότητα είναι αυτό που ονομάζουμε «αντοχή».

ΓΙΑΤΙ ΤΑ ΥΦΑΣΜΑΤΑ FIBREGUARD ΕΙΝΑΙ Η ΚΑΛΥΤΕΡΗ ΕΠΙΛΟΓΗ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΙΔΙΟΚΤΗΤΕΣ ΓΑΤΩΝ;

Τα υφάσματα FibreGuard είναι ειδικά σχεδιασμένα με γνώμονα τις ανάγκες των ιδιοκτητών κατοικίδιων ζώων. Είναι κατασκευασμένα από υλικά υψηλής ποιότητας που δεν είναι μόνο απαλά στην αφή - και παραμένουν έτσι - αλλά και εξαιρετικά ανθεκτικά στη φθορά.

Είναι πλεγμένα με την ειδική Stain Free τεχνολογία που τα καθιστά εξαιρετικά ανθεκτικά στους λεκέδες, διασφαλίζοντας ότι τυχόν διαρροές ή ατυχήματα καθαρίζονται πανεύκολα.

Τέλος, τι γίνεται σχετικά με τα πιστοποιητικά που αναφέραμε παραπάνω; Τα υφάσματα FibreGuard τα πέρασαν όλα. Μάθετε περισσότερα εδώ >

Αυτό σημαίνει ότι ακόμα κι αν η γάτα σας προσπαθήσει να παίξει όλη μέρα πάνω στα έπιπλά σας, αυτά θα παραμείνουν αλώβητα.

Επιστροφή στο ιστολόγιο